Presentation

Hej, mitt namn är Lillian Olofsson och jag bor i Sundsvall.
Jag är uppväxt Vänjaurbäck, en by  som ligger en bit utanför Lycksele i Västerbottens inland. Vi hade jordbruk och förutom kor så fanns det alltid både hund och katt, Bland alla kattnamn minns jag speciellt två, Zamora och Murre von Silfertass , fina namn men jag nog tror att de blev kallade kisse ändå. 

 

Ett tag efter att jag flyttat ner till Sundsvall var det dags för en egen katt. Det blev en vanlig huskatt som fick namnet Jamani. Han följde med mej på bil- och bussresor när det var dags att besöka släkten norröver. Jamani var både inne och ute-katt, det fungerade riktigt bra. När han var ca 14 år var han en trött och gammal kisse som fick problem med sitt hjärta, så han fick sluta sina dagar.

 

Det gick ett tag och jag fick kattabstinens. Jag hade träffat en del raskatter, både någon skogis och birma och läste en del kattböcker. Jag tyckte att skogskatten var häftig men kanske inte den lämpligate rasen att ha i en lägenhet, birman verkade lugn och så och väldigt vacker men kanske inte så stor och häftig. En lugn katt ville jag ha och när jag hittade rasen ragdoll i en bok var inte valet svårt. En katt som är stor, vacker, lugn, social och som är mycket lämplig som innekatt. Som tur var hade Katrinelunds (Leni Nilsson), här i Sundsvall, precis fått en kull, i oktober -00. Där fanns den ljuvligste lilla kattfröken, S*Katrinelund's Java, som blev min i början på januari -01. Leni hade fler katter som väntade ungar och i början på februari -01 föddes Javas halvbror, Calypso. Så till påsken blev vi tre i familjen. 

 

Jag hade ingen tanke på utställning, visste knappt vad det var, men Leni frågade om jag inte ville följa med och ställa ut Java. Det var ju dessutom här i Sundsvall Naturligtvis var det jättekul och Java är ju en liten sötnos så det gick ju bra. Nu har vi varit på ganska många utställningar, Java har hunnit bli Internationell Champion och Calypso Internationell Premier.

 

Jag hade väl heller inte någon tanke på avel men Java är ju som sagt en liten skönhet och nog vore det roligt att få ta en kull på henne. Hos Christiollo (Christin Hjernquist) fanns en hane, Sokrates, som inte var ovillig att ställa upp och eftersom han fick lov av sin matte blev blev det parning i december -02. Christin funderade om jag inte skulle passa på att ansöka om stamnamn också så att kattungarna blev namngivna med 'mitt'' namn. Det går ju att göra i efterhand också men det brukar vara bättre att fixa sånt i förväg, dessutom skulle avgiften för registrering av stamnamn höjas vid årsskiftet. Goda råd ska man följa så Javas kattungar som föddes 7/2-03 har har S*Ulkimys först i sina namn. Jag hoppas kunna skaffa någon avelshona till framöver och också fler kattungar..

 

Jag har fått en del funderingar på vad namnet Ulkimys kommer ifrån. Det är ett 'mantra' som aldrig blev nåt. Någon gång på 70-talet stod det i en veckotidning, vilken har jag glömt, en artikel om meditation. Där stod något om att man skulle ha ett mantra, ett ord som inte betyder någonting alls, ett ord som skulle upprepas vid meditationen. Meditation är inte något jag håller på med, i alla inte med hjälp av något mantra och är det så att jag skulle komma på tanken måste jag ju komma på ett nytt mantra, för Ulkimys uppfyller inte längre villkoret på att vara utan betydelse.